NIEUW maart 2020

Derde editie van 

DE HECHTE DRAAD TUSSEN OUDER EN KIND

Beter begrijpen van (probleem) gedrag thuis, op school en daarbuiten. 

 

Uitgebreide en grondig herwerkte hoofdstukken rond de lus in de draad, trauma en hechtingstrauma, omgaan met pittige kinderen. 

De boeken van  de draad (zie meer info op pagina 'boeken') zijn te bestellen in de boekhandel. Als u toch bericht krijgt, dat ze niet verkrijgbaar zijn, mail me op gerritvignero@gmail.com of bestel rechtstreeks bij garant.be (de uitgever).

Je kan de boeken ook via mij bestellen op vormingen of als er meerdere exemplaren zijn (verzendkosten!) aan auteursprijs. 

Trainerscursus in
de methode
'De draad'

Interesse, mail me

Omwille van corona is de planning verschoven. We wachten af........

 DOCENTEN

Docenten die 'de draad' in hun opleiding van opvoeders, begeleiders, leerkrachten  willen gebruiken, kunnen contact 

opnemen voor informatie, teksten en filmpjes. Er is ook een aanbod voor afstandsonderwijs met een combinatie van boek en filmpjes.

Het model 'De draad' 

De draad is een metafoor om de emotionele ontwikkeling te verhelderen voor begeleiders, leerkrachten, hulpverleners  en ouders en om handvaten te bieden bij opvoedings- en begeleidingsvragen. Het model van de draad wil de begeleider helpen om een goede afstemming te zoeken met de cliënt en om een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen in gesprekken met ouders. Het is een vertaling van ‘Wat is er geweten over ontwikkeling?’ naar ‘Hoe voegt een begeleider, leerkracht of ouder zich in die ontwikkeling in?’

Zowel in gewoon als buitengewoon onderwijs zijn er werkgroepen actief om een vertaling van de draad te maken binnen het onderwijs.

Neem contact op voor meer informatie. gerritvignero@gmail.com 
 

Documentatie

Schema's en documentatie is een pagina waarop je werkmateriaal rond de draad kan downloaden. Het wordt geregeld bijgewerkt. 

De methode J. Heijkoop op www.heijkoop-academy.nu

PettePlus vzw

  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey

© 2017 by Gerrit Vignero

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now